Τι έκανες Ελένη Φουρέιρα τον Ά ημιτελικό της Eurovision 2024; Θραύση, λέει το Twitter/X

Πατούλια Κατερίνα
Τι έκανες Ελένη Φουρέιρα τον Ά ημιτελικό της Eurovision 2024; Θραύση, λέει το Twitter/X

Ήρθε, «έβαλε φωτιά» στη σκηνή της φετινής Eurovision κι έκανε τους 11.000 θεατές του σταδίου στο Μάλμε και άνοιξε τον πρώτο ημιτελικό. Η Ελένη Φουρέιρα ήταν σκέτη fuego!

Do it like Foureira. Η Ελένη Φουρέιρα ανέβηκε στη σκηνή της Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας, έκανε τους πάντες να φωνάζουν Fuego (Aye aye aye) και υπενθύμισε πως μπορεί να μην βγήκε πρώτη στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2018 αλλά σίγουρα βγήκε νικήτρια.

panagia3.jpg

Από την πρόβα της η Ελένη Φουρέιρα είχε καταφέρει να ξεσηκώσει τον κόσμο στο κατάμεστο Malme Arena και εννοείται πως στο ξεκίνημα του Ά ημιτελικού, ο χορός της και τα κόκκινα μαντήλια επί σκηνής, μάγεψαν τον κόσμο.

panagia.jpg

Η μαμά Φουρέιρα επέστρεψε στη σκηνή της Eurovision και οι fans της είπαν «επιτέλους»

https://www.instagram.com/reel/C6qP8eWti3u/

Η εμφάνιση της Ελένης έγινε γρήγορα trend στο Twitter/X και καθόλου άδικα!

foureira.jpg

Δεκάδες τα σχόλια για τη θεά Φουρέιρα και το Fuego της!

Το Fuego εκπροσώπησε την Κύπρο στη Eurovision 2018 καταλαμβάνοντας την 2η θέση που είναι και η καλύτερη θέση της χώρας στον διαγωνισμό έως και σήμερα. Ο τίτλος του τραγουδιού είχε ανακοινωθεί στο κοινό στις 25 Ιανουαρίου 2018 (χωρίς κάποια επίσημη ανακοίνωση του ΡΙΚ), ενώ συνθέτης του είναι ο Άλεξ Παπακωνσταντίνου.

Η Ελένη Φουρέιρα ανακοινώθηκε ως η εκπροσωπούσα την Κύπρο καλλιτέχνιδα για τον διαγωνισμό του 2018 στις 25 Ιανουαρίου 2018, μετά από εβδομάδες φήμης σχετικά με την επιλογή του καλλιτέχνη. Ωστόσο, αυτή η ανακοίνωση δεν έγινε από τον κυπριακό ραδιοτηλεοπτικό φορέα και δεν ήταν επίσημη.

Η Κύπρος συγκέντρωσε 436 βαθμούς στον τελικό αλλά δεν ήταν αρκετοι. Νικήτρια χώρα αναδείχθηκε το Ισραήλ με το τραγούδι "Toy", ερμηνευμένο από τη Νέττα και γραμμένο από τους Ντόρον Μενταλίε and Στάβ Μπεγκέρ. Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη του Ισραήλ, μετά τις νίκες το 1978, το 1979 και το 1998.

Εκτός από την Ελένη Φουρέιρα, στο σημερινό act συμμετείχε η Chanel Terrero που εκπροσώπησε την Ισπανία με το «SloMo» το 2022 αλλά και ο Eric Saade που διαγωνίστηκε με το «Popular» για τη Σουηδία το 2011.

Εκτός από τη διαγωνιστική συμμετοχή της το 2018 αυτή είναι η τρίτη φορά της Φουρέιρα σε Eurovision μιας και την είδαμε και το 2019 στο Ισραήλ, όταν συμμετείχε σε act με τίτλο «Οι θρύλοι της Eurovision», παρουσιάζοντας το «Dancing Lasha Tumbai»