It's all about the drama! Το κόκκινο χαλί του Met Gala 2024 είχε μια απροσδόκητα dark πλευρά

Ναταλία Κατσακιώρη
It's all about the drama! Το κόκκινο χαλί του Met Gala 2024 είχε μια απροσδόκητα dark πλευρά

(Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Invision

Η μεγαλύτερη τάση που είδαμε στο red carpet ήταν o dark ρομαντισμός.

Στη μόδα άρεσε, αρέσει και θα αρέσει πάντα το drama. Κάποιες φορές εξάλλου κάποια πράγματα συμβαίνουν μόνο εξαιτίας αυτού του dramatic στοιχείου της ή ακριβώς με σκοπό αυτό. Μία τέτοια αίσθηση έδωσε και το χθεσινό κόκκινο -ή μάλλον golden beige- χαλί του MET Gala 2024, που πραγματοποιήθηκε όπως πάντα στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης. Η οικοδέσποινα Anna Wintour ήταν εκεί με το custom made Loewe σύνολό της για τη βραδιά για να υποδεχθεί τους καλεσμένους της, βάζοντας και η ίδια ένα dramatic touch στην εμφάνισή της με το maxi, μαύρο πανωφόρι της.

Met Gala 2024: Το πιο εντυπωσιακό κόκκινο χαλί της Νέας Υόρκης γέμισε λάμψη και εξεζητημένα looks

2024 MET Museum Costume Institute Benefit Gala

Ashley Graham (Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Invision

Οι goth dramatic πινελιές ήταν αυτές που έκαναν το χθεσινό MET Gala μοναδικό.

Όπως θα έχεις ήδη διαβάσει παντού, το θέμα του MET Gala 2024 ήταν το «Sleeping Beauties: Reawakening Fashion», ενώ το dress code των παραβρισκόμενων ήταν το «The Garden of Time», εμπνευσμένο από το διήγημα του J.G. Ballard, το οποίο δημοσιεύτηκε το 1962. Οπότε αυτό που περιμέναμε να δούμε στο red carpet ήταν ο άκρατος ρομαντισμός, η άνοιξη τοποθετημένη μέσα σε τούλι, οργάντζες, μετάξι και luxury κοσμήματα. Kαι όλα αυτά τα είδαμε σε πολλές εμφανίσεις, οι οποίες ακολούθησαν την ξεκάθαρη πορεία του αρχικού θέματος. Αν παρατηρήσεις, όμως, λίγο πιο προσεκτικά τα outfits που έφθασαν στο MET Gala 2024, θα ανακαλύψεις και τη δεύτερη ανάγνωση του dress code, που αναφέρεται στη φευγαλέα ομορφιά, η οποία χάνεται μέσα στο χρόνο.

2024 MET Museum Costume Institute Benefit Gala

La La Anthony (Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Invision
2024 MET Museum Costume Institute Benefit Gala

Bee Shaffer (Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Invision
The 2024 Met Gala Celebrating

Dua Lipa με Marc Jacobs (Photo by Jamie McCarthy/Getty Images)

2024 MET Museum Costume Institute Benefit Gala

Rosalia με Christian Dior (Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Invision

Έτσι, λοιπόν, είδαμε στο σαμπανιζέ χαλί του θεσμού πολλά goth romantic στοιχεία, που απογείωσαν το dramatic αποτέλεσμα. Η Ashley Graham, μία από τις παρουσιάστριες του red capret της βραδιάς ήταν η πρώτη που προσέγγισε τη συγκεκριμένη ανάγνωση του θέματος, με ένα Ludovic de Saint Sernin outfit σε total black. Το δέρμα και τα τρουκς στο ντεκολτέ της ήταν τα στοιχεία που έκαναν ακόμη πιο edgy την εικόνα της. Ακολούθησαν κυρίες όπως η La La Anthony και η Bee Schafer με Alexander McQueen, έναν οίκο που έχει βασιστεί στο dark στοιχείο της φευγαλέας ομορφιάς και του σκοτεινού ρομαντισμού. Η Emma Chamberlai αποφάσισε να κάνει το δικό της come back στο ΜET Gala του 2024 με ένα custom made gown δια χειρός Jean Paul Gaultier και έμοιαζε σαν ένας sexy, wanna be κισσός.

https://www.instagram.com/reel/C6pEJIApQqx/
The 2024 Met Gala Celebrating

(Photo by Jamie McCarthy/Getty Images)

Givenchy by Alexander McQueen φόρεσε και η Kendall Jenner, που επέλεξε ένα αρχειακό gown για τη βραδιά από το 1999, το οποίο όπως αναφέρεται δεν είχε φορεθεί ποτέ από άνθρωπο. Ένα dark gown που μέσα από τη λεπτεπίλεπτη haute couture γραμμή του αποπνέει κάτι το ζωώδες. Η Lana Del Rey από την άλλη αποφάσισε να γίνει η ίδια η δέντρο της ζωής με custom made Alexander McQueen από το νέο του καλλιτεχνικό διευθυντή Sean McGirr.

The 2024 Met Gala Celebrating

(Photo by John Shearer/WireImage)

Και αμέσως μετά περνάμε στο φαινόμενο της βραδιάς, που δεν είναι άλλος από τον John Galliano. Είναι ικανή μία και μόνο συλλογή να σε φέρει και πάλι στην κορυφή; Αν μιλάμε για τον μεγαλύτερο ίσως designer αυτή τη στιγμή, είναι. Η τελευταία haute couture συλλογή του Βρετανού σχεδιαστή για τον οίκο Maison Margiela μας πήγε πίσω στα 90s και στα 00s και μας θύμισε τι θα πει υψηλή μόδα. Οπότε όλοι αναμέναμε να τον δούμε και στο red carpet του MET Gala. H μούσα του Gwendoline Christie, που είχε περπατήσει και στο haute couture SS24 show του έκανε μία αντίστοιχης αισθητικής εμφάνιση και εχθές, διατηρώντας το σωματότυπο κλεψύδρα του catwalk, τους τονισμένους γοφούς και τo iconic beauty look του. Η ίδια μάλιστα το έζησε στο απόλυτο, ποζάροντας για τους φωτογράφους ως άλλο αερικό, με τα χέρια της ντυμένα σε μαύρο τούλι.

AP24127770783534.jpg

Gwendoline Christie

Την τάση του dramatic ρομαντισμού ήρθε να επιβεβαιώσει και να απογειώσει και η απόλυτη βασίλισσα των red carpet looks, η Zendaya, που ως co-host και co-chair στο πλευρό της Anna Wintour, έκανε μία από τις πιο συγκλονιστικές εμφανίσεις της βραδιάς. Με custom Maison Margiela δια χειρός John Galliano εμφανίστηκε ντυμένη με τις αποχρώσεις του μπλε και κυπαρισσί, ενώ το beauty look της και τα ανάγλυφα αξεσουάρ του όλου outfit ολοκλήρωσαν την εικόνα της μαζί με το βέλο στα μαλλιά της, κάνοντάς την να μοιάζει με αναγεννησιακό πίνακα. Πρόκειται για ένα recreation μιας παλαιότερης δημιουργίας του John Galliano για τον οίκο Dior το 1999.

Λάμψη και stylish χτενίσματα στο red carpet του Met Gala 2024 -Απευθείας οι κορυφαίες εμφανίσεις

Δυναμικό, ανατρεπτικό, ρομαντικό, σκοτεινό και παραμυθένιο. Το χθεσινό MET Gala τα είχε όλα, μαζί και το drama που πάντα θα χρειάζεται η μόδα για να πει τις ιστορίες της.