Καλεσμένη σε γάμο την άνοιξη; Αυτό είναι το πιο stylish φόρεμα για κάθε dress code

Ναταλία Κατσακιώρη
Καλεσμένη σε γάμο την άνοιξη; Αυτό είναι το πιο stylish φόρεμα για κάθε dress code
Photo Credit: Francesca Babbi/launchmetrics.com/spotlight

Το θέμα μας σήμερα είναι καλεσμένη σε γάμο την άνοιξη και η απάντηση βρίσκεται σε ένα φόρεμα.

Κάποιο θα πουν ότι είναι ακόμα νωρίς, άλλοι πάλι ότι έχουμε χρόνο να προετοιμαστούμε. Η αλήθεια ωστόσο είναι μία και μπορεί κανείς να την εξακριβώσει με μία και μόνο ματιά στα μηνύματα και τα inbox του e-mail μας, που έχουν κυριολεκτικά γεμίσει με save the date για bacherolette πάρτι και γάμους. Οπότε τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να σκεφτείς τι θα φορέσεις στους πρώτους γάμους της άνοιξης. Και εδώ ξεκινάει μια μεγάλη συζήτηση: ποιο είναι το dress code της κάθε περίστασης, πού θα γίνει ο κάθε γάμος, τι καιρό θα έχει;

Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου φόρεσε τη φούστα που θα αντικαταστήσει τη floral midi skirt

spring_dress_wedding-(7).jpg

Επειδή οι γάμοι της σεζόν μπορεί να είναι πολλοί, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αντίστοιχα υψηλό και το budget μας. Οπότε τι ψάχνουμε; Ένα φόρεμα που να μπορεί να φορεθεί σε πολλά διαφορετικά events, να είναι εξίσου εντυπωσιακό και να έχει και επίκαιρο στυλ φυσικά. Η απάντηση είναι πολύ πιο απλή από αυτό που νομίζεις, μιας και η ίδια η εποχή την οποία διανύουμε -aka η άνοιξη- μας έχει δώσει τη λύση, που ακούει στη λέξη pastels.

spring_dress_wedding-(3).jpg

To pastel φόρεμα είναι το hero piece της ανοιξιάτικης σεζόν των γάμων.

Τι ξέρουμε μέχρι στιγμής για τα μεγάλα απαγορευτικά του wedding dress code; Ότι απαγορεύεται προφανώς το λευκό και το cream. Τα pastels είναι μια υπέροχη παλέτα χρωμάτων που ταιριάζει τέλεια στην εποχή που διανύουμε χωρίς να είναι ποτέ βαρετή. Ειδικά τώρα το 2024 που τα pastels είναι μεγάλη τάση θα δεις όλες τις αποχρώσεις τους να παίζουν σε φορέματα αυτή την περίοδο. Ροζ, mint green, lilac, γαλάζιο και butter yellow είναι οι κυρίαρχες επιλογές.

Το πρώτο inspo της τάσης μας ήρθε φυσικά από το street style, όπου είδαμε τις pastel δημιουργίες του οίκου Prada να κάνουν λίγο πιο αιθέριους τους δρόμους της πόλης. Γενικά τα συγκεκριμένα χρώματα έχουν μια ρομαντική διάθεση, η οποία ταιριάζει απόλυτα με το mood ενός γάμου και μπορείς εύκολα να κάνεις ένα τέτοιο φόρεμα πιο edgy με τα σωστά αξεσουάρ.

spring_dress_wedding-(14).jpg

Μην ξεχνάς ότι μπορείς να απογειώσεις ένα wedding look, επιλέγοντας ένα φόρεμα που να συνδυάζει παραπάνω από μία pastel αποχρώσεις στο ίδιο item.

spring_dress_wedding-(18).jpg

Αυτά είναι τα 4 παντελόνια που θα φοράμε στο repeat την άνοιξη

spring_dress_wedding-(1).jpg